Rahoitusta voi hakea joko Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta tai alueen Leader-ryhmiltä.

Rahoitustaho kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen hakemuksen jättämistä, joten jo idean viritessä ota yhteyttä joko paikalliseen Leader-ryhmään tai ELY-keskukseen.

Usein kysytyt kysymykset

Millaisia hankkeita on jo tuettu?

Ruokaviraston hankerekisterissä voit tutustua rahoitettuihin kehittämishankkeisiin ja yritystukiin. Etsi joko ELY-keskuksen tai Leader-ryhmien mukaan.

Yritykseni on ostanut uuden tuotantokoneen. Voiko siihen saada tukea?

Kaikki maaseuturahaston tuet on haettava ennen kuin mitään hankintoja tekee. Mikäli kone on jo tilattu, ei siihen voi hakea tukea enää jälkikäteen.

Yhdistyksemme on kunnostamassa kylätaloa. Voiko remontointiin saada tukea?

Yleishyödyllisessä käytössä olevien tilojen remontointiin voi hakea investointitukea. Ottakaa yhteyttä oman alueenne Leader-ryhmään.

Mihin perustamistukea voi saada?

Perustamistukea voi saada uuden yrityksen perustamiseen, vähintään kolme vuotta toimineen yrityksen toiminnan muutoksiin tai kokeilurahana esimerkiksi tuotekehitykseen. Perustamistukea voidaan myöntää esim. asiantuntijapalveluihin tai erilaisten tutkimusten teettämiseen.

Voiko investointitukea saada käytettyjen koneiden hankintaan?

Keväällä 2017 voimaan tulleen yritystukiasetuksen muutoksen jälkeen tukea voi saada tietyillä ehdoilla myös käytettyjen koneiden hankintaan.

Millaisiin kehittämishankkeisiin voin hakea Leader-ryhmästä? Entä ELY-keskuksesta?

Tukea voivat hakea rekisteröidyt yhdistykset, julkisoikeudelliset yhteisöt ja osuuskunnat. Leader-ryhmät rahoittavat paikallisia hankkeita, joilloin tuki on 5 000 – 180 000 €. Voit hakea suurempiin ja maakunnallisiin hankkeisiin tukea ELY-keskukselta.

Esitä kysymys

Luethan huollellisesti ettei kysymykseesi ole jo vastattu. Jätä myös yhteystietosi jos haluat vastauksen sähköpostiisi. Pyrimme vastaamaan kysymykseesi mahdollisimman pian. Kiitos!