Aika: torstaina 14.1.2021 klo 9.45-14.15 (etäyhteys)

Ruokaketjun toimijoilta edellytetään vastuullista ja läpinäkyvää toimintaa, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Vastuullinen ruokaketjun yritys toimii taloudellisesti kannattavasti ja panostaa lisäksi mm. ympäristön ja tuotantoeläinten hyvinvointiin, työhyvinvointiin, jäljitettävyyteen ja tuoteturvallisuuteen sekä laadukkaaseen ravitsemukseen.

Vastuullinen yritys myös tiedostaa roolinsa ympäröivässä yhteisössä ja yhteiskunnassa. Vastuullisen ja jäljitettävän ruokaketjun varmistamiseksi yhteistyötä tarvitaan läpi koko arvoketjun pelloilta, metsistä ja vesistöistä aina ruokapöytiin saakka. Kun vastuullisuutta mitataan, voidaan sitä myös kehittää – ja viestimällä vastata valveutuneiden kuluttajien kysyntään!

Vastuullisuus ja tuotetiedot näkyviksi läpi ruokaketjun –yritystilaisuuden tavoitteena on tarjota alkutuottajille, elintarvikejalostajille, ammattikeittiöille ja kaupan alan toimijoille eväitä vastuullisuuden eri osa-alueiden tunnistamiseen, mittaamiseen ja johtamiseen sekä onnistuneeseen vastuullisuusviestintään.

Päivän aluksi kuullaan asiantuntijapuheenvuoro ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksista sekä Myssyfarmin ajatuksia herättävä yrityspuheenvuoro vastuullisuudesta osana yrityksen arkea. Päivä jatkuu työpajatyöskentelyllä, jonka aikana pohditaan teemaan liittyviä haasteita ja ratkaisuja osallistuvien yritysten näkökulmista. Lopuksi vedetään yhteen päivän anti ja suunnataan katse tulevaan.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ruokaketjun vastuullisuuden ja jäljitettävyyden eri osa-alueista oman yrityksesi näkökulmasta sekä verkostoitumaan!

Katso tästä tilaisuuden ohjelma (muutokset mahdollisia).

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään tiistaina 12.1.2021!

Tilaisuuden järjestää ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti-, Ympäristöviisas viljelijä- ja ProLiideri-hankkeet sekä Oulun ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Pohjanmaan liiton Ruokajälki-hanke.

Ajankohtaista

14.12.2020

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen vuoden 2021 ensimmäinen valintajakso päättyy 22.1.2021

Lue lisää

26.1.2021

Webinaari-sarja marjanviljelijöille, 26.1. – 2.2.

Lue lisää

26.1.2021

Yhdistyksistä hyvinvointia -hankkeen koulutukset, 26.1. – 13.2.

Lue lisää

27.1.2021

Yhteistyöllä tuloksia Perämeren rantaniittyjen hoidossa -webinaari, 27.1.

Lue lisää

2.2.2021

Matkailuhankkeiden tulokset ja vaikuttavuus -webinaari, 2.2.

Lue lisää

3.2.2021

Vieraskasveista yrittäjyyttä, 3.2.

Lue lisää

3.2.2021

Metsät ja puurakentaminen hiilikeskustelussa 2021 -webinaari, 3.2.

Lue lisää

4.2.2021

Satelliittidatan hyödyntäminen peltoviljelyssä, 4.2.

Lue lisää

8.2.2021

Energiatehokkuudesta taloudellisia säästöjä, 8.2.

Lue lisää

9.2.2021

Maatilan biokaasutuotanto -webinaari, 9.2. + 10.2.

Lue lisää

11.2.2021

Puurakentamisen perusteet -webinaarisarja, 11.2.

Lue lisää

11.2.2021

Maaperäskannauksella paikkakohtaista tietoa, 11.2.

Lue lisää

18.2.2021

Lähiruokaa ammattikeittiöille, 18.2.

Lue lisää

25.2.2021

Lähiruokaa jatkojalostajalle, 25.2.

Lue lisää