Aika: keskiviikko 3.11.2021 klo 9-14.15
Paikka: Haapaveden opiston päärakennus: ReijoWaara Sali, Vanhatie 45, Haapavesi

Suomalainen ruoka tuotetaan maanviljelijöiden työn tuloksena Euroopan puhtaimmassa maassa ja ympäristössä. Ruoka on turvallista ja sen alkuperä tiedetään pellolta pöytään. Suomalaiset viljelijät ovat kiinnostuneita osallistumaan toimillaan ilmastonmuutoksen hillintään, näin kotimainen ruokatuotanto säilyy laadukkaana ilmastonäkökulmat huomioon ottaen.

Tilaisuus on maksuton.

Ohjelma
8.30 Kahvitarjoilu
9.00 Tilaisuuden avaus

  • Haapaveden kaupungin terveiset, Kimmo Hinno, Haapaveden kaupunki
  • Maatalous Siikalatvan alueella – Siikalatvan maaseutupalvelut
  • Metsien kestävyys Pohjois-Pohjanmaalla, Jaana Karvonen, Metsänhoitoyhdistys Haapavesi-Kärsämäki
  • Vähähiilinen rakentaminen maatiloilla, Martti Kangasniemi, Suomen metsäkeskus
  • Puun käyttö maatilarakentamisessa -kyselyn tulokset, Tuomo Heikura, ProAgria Oulu
  • Laajentavan maatilan ympäristölupahakemuksen laatiminen, Eeva Heiska, Ympäristöpalvelu Helmi
  • Biokaasua ja biometaania maatiloilta, Ritva Imppola, Oulun ammattikorkeakoulu
  • Maatilan biokaasulaitokset, Sami Vinkki, Demeca Oy
  • Valio&St1 -kohti laajamittaista biokaasun tuotantoa, Robert Harmoinen, Valio

12.00 Lounas omakustanteinen
13.15 Maatilavierailu ja Demecan laitteistoon tutustuminen, Janne Vuorenmaa, Vuorenmaan maatila
14.15 Tilaisuus päättyy

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 31.10. mennessä:
Metsäkeskuksen tapahtumakalenterista tai
ProAgria Oulu Tuomo Heikura puh. 043 825 2811 / tuomo.heikura@proagria.fi

Metsäkeskuksen hankkeet Puuta seinästä siltaan ja Puuta maatilarakentamiseen, sekä Oulun ammattikorkeakoulun Biokaasua ja biometaania maatiloilta -hanke järjestävät Maatilarakentamisen teemapäivän.

Ajankohtaista

1.10.2021

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen valintajaksot

Lue lisää

30.11.2021

Öljyt, kuidut ja biotalous – oppeja maailmalta ja meiltä, 30.11. Oulu

Lue lisää

2.12.2021

Kevyen viennin mahdollisuudet -info, 2.12. Pulkkila

Lue lisää

8.12.2021

Using regional identity in marketing local food, 8.12. webinaari

Lue lisää