Aika: tiistai 13.11.2018 klo 8.45-15
Paikka: Hotelli Lasaretti, Kasarmintie 13 B, Oulu (Merikoski-sali)

ILMOITTAUTUMINEN viimeistään ma 5.11. mennessä.

Seminaarin aluksi paneudutaan päivän huippuasiantuntijoiden johdolla elintarvikealan yhteistyöhön ja kehittämiseen, Ruoka 2030 –ohjelmaan, tutkimuksen rooliin elintarvikeketjun ja –viennin tukena sekä elintarvikeviennin vahvistamiseen. Päivä jatkuu yrityspuheenvuoroilla ja kaupan tietoiskuilla aiheesta ”Miten pieni toimija saa tuotteitaan ison kaupan hyllyille?”. Seminaari päättyy ”Miten tästä eteenpäin?” –teemalla käytävään paneelikeskusteluun ja yhteiseen pohdintaan.

Ohjelma

Päivän puheenjohtajana toimii tutkimusprofessori Toivo Muilu, Luonnonvarakeskus (Luke).

8.45 Ilmoittautuminen, aamukahvit ja vapaata verkostoitumista

9.15 Avaussanat ja ELYKE – Elintarvikealan yritysten tarpeet Pohjois-Pohjanmaalla –hankkeen tulosten esittely
Koulutus- ja tki-johtaja Tuomo Pesola, Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk)
Projektipäällikkö Marja-Liisa Järvelä, Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk)

9.30 Elintarvikealan yhteistyö – nyt ja tulevaisuudessa
Kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Juha Pylväs

10.00 Ruoka 2030 –ohjelma näyttää suunnan elintarvikealan kehittämiselle
Yksikön päällikkö Anna-Leena Miettinen, Maa- ja metsätalousministeriö (MMM)

10.30 Tutkimus elintarvikeketjun ja viennin tukena
Tutkija Jaana Kotro, Luonnonvarakeskus (Luke)

11.00 Elintarvikeviennin vahvistaminen – yhdessä!
Elintarvikesektorin toimialajohtaja, Food from Finland –ohjelmajohtaja Esa Wrang,   BusinessFinland

11.30 Lounas (omakustanne)

12.30 Yritykseltä yritykselle –puheenvuorot:

Kotivara Oy – Kasvu- ja vientitarina

Myyntipäällikkö Juha Räätäri, Kotivara Oy

Sortolan Jäätelö Oy – liiketoiminnan monimuotoistaminen

Toimitusjohtaja Sanna Kokkoniemi, Sortolan Jäätelö Oy

13.10 Miten pieni toimija saa tuotteitaan ison kaupan hyllyille?

Valikoimavastaava Janne Tapio, Osuuskauppa Arina
Kauppias Risto Kontturi, K-Citymarket Oulu Kaakkuri

13.30 Iltapäiväkahvit ja vapaata verkostoitumista

13.50 Paneelikeskustelu – Miten tästä eteenpäin?

Toimitusjohtaja Sanna Kokkoniemi (Sortolan Jäätelö Oy)
Kauppias Risto Kontturi, K-Citymarket Oulu Kaakkuri
Tutkija Jaana Kotro, Luonnonvarakeskus (Luke)
Yksikön päällikkö Anna-Leena Miettinen, Maa- ja metsätalousministeriö (MMM)
Toimitusjohtaja Teija Ruokamo, Nortastic Oy
Myyntipäällikkö Juha Räätäri, Kotivara Oy
Valikoimavastaava Janne Tapio, Osuuskauppa Arina
toiminnanjohtaja Maija-Liisa Tausta-Ojala, ProAgria Oulu ry/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
Keskustelun vetäjänä toimii ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.

14.50 Päätössanat ja kiitokset osallistujille!

 

Ajankohtaista

Webinaari

7.5.2019

Liikenteen jakamistalous -webinaari, 7.5.

Lue lisää

Tilaisuus

8.5.2019

Hyönteisalan toimijoiden treffit, 8.5. Oulu

Lue lisää

Työpajat

8.5.2019

Pohjois-Pohjanmaan matkailutyöpaja, 8.5. Liminka

Lue lisää

Koulutus | Luonnontuoteala

20.5.2019

Villiyrttikoulutus, 20.-21.5. Haapavesi

Lue lisää

Uutinen

31.12.2019

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen valintajaksot

Lue lisää