Aika: perjantai 18.9.2020 klo 9.30-15.30
Paikka: Kotkantien kampus, Kotkantie 1, Oulu

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä

Tervetuloa Kalariiheen & Lähiruoka- ja hankintatreffeille – ruokaketjun toimijoiden kohtaamispaikkaan esittelemään tuotteita, löytämään uusia tuotteita valikoimiin, verkostoitumaan, oppimaan uutta elintarvikehankinnoista ja ideoimaan yhdessä!

Tapahtuma järjestetään perjantaina 18.9. Kotkantien kampuksella yhteistyössä  Ruokeva-, Kuoreesta gourmeeta– ja  Voimaa vesistöistä -hankkeiden kanssa. 

Kalariihessä kuullaan monipuolinen kalatalous- ja elintarvikealan toimijoiden paneelikeskustelu sekä ideoidaan yhdessä vajaasti hyödynnettyjen kalalajien elintarvikeketjun kehittämistä ja yhteistyötä. Tilaisuus on suunnattu kalastajille, muille kalatalousalan toimijoille, elintarvikealan toimijoille sekä kala- ja elintarvikealan kouluttajille ja kehittäjille.

Lähiruoka- ja hankintatreffit ovat tuottajien sekä ravitsemisalan ja ruokakaupan ammattilaisten kohtaamispaikka! Tuottajat voivat esitellä paikallisia tuotteitaan, ja ostajat löytää uusia tuotteita valikoimiinsa. Tilaisuus sopii niin ravintoloille, vähittäiskaupoille, julkisista elintarvikehankinnoista vastaaville kuin elintarvikejalostajille.

Lähiruoka- ja hankintatreffeillä pääset maistamaan paikallisia herkkuja, kuulemaan lyhyitä esittelyjä yrityksistä ja tuotteista sekä täydentämään osaamistasi asiantuntijapaneelin vinkeillä onnistuneisiin elintarvikehankintoihin. Lähiruoka- ja hankintatreffit on mainio tapa kartoittaa uusia tuotteita ja tutustua tuotteiden alkuperään sekä saada tietoa hankinnoista.

Alta löydät tapahtuman tarkemman ohjelman ja ilmoittautumislomakkeen. Huomioithan, että Likikseen myyjiksi osallistuvat voivat ilmoittautua tähän tapahtumaan Likis-ilmoittautumisensa kautta.

Ohjelma:

Kalariihi

9:30–10:00  Ilmoittautuminen ja aamukahvit (Auditorio 2)

10:00–10:20  Tervetuloa! (Auditorio 2)

Projektipäällikkö Soila Hiltunen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu, Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti

Toiminnanjohtaja Heikki Tahkola, Oulun Kalatalouskeskus, Voimaa vesistöistä

Projektipäällikkö Marja-Liisa Järvelä, Oulun ammattikorkeakoulu, Kuoreesta gourmeeta

10:20–11:00  Vähempiarvoinen kala – mainettaan parempi! –paneelikeskustelu (Auditorio 2)

Vetäjinä toiminnanjohtaja Heikki Tahkola, Oulun Kalatalouskeskus ja maisema- ja ympäristösuunnittelija Maarit Satomaa, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu

Keskustelijoina kalatalous- ja elintarvikealan toimijoita ruokaketjun kaikista vaiheista aina kalastuksesta kuluttajien ruokapöytiin saakka!

11:00–12:00  Vajaasti hyödynnettyjen kalalajien elintarvikeketjun kehittäminen –työpajat (Oppimiskeskus)

Laadukas kotimainen kala – vedestä lautaselle

Millaista tuotekehitystä vähempiarvoinen kala vaatii? Näkyvätkö lisäarvot?

Hankeideoita vähempiarvoisen kalan käytön edistämiseen

Lisäksi tuote-esittelyt ja –maistatukset iltapäivän Lähiruoka- ja hankintatreffeillä!

12:00–12:15  Yhteenveto

12:15-13:00  Omakustanteinen lounas

 

Lähiruoka- ja hankintatreffit

13:00-14:00  Miten hankin pötyä pöytään – Onnistunut lähiruoan hankinta –paneelikeskustelu (Kirjasto)

Vetäjänä projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopisto

Keskustelijoina kaupan alan ja Food Service-alan edustajia, lähiruokatuottajia sekä julkisista elintarvikehankinnoista vastaavia toimijoita

14:00-15:30  Tutustuminen Lähiruokatreffien tarjontaan ja iltapäiväkahvit (Kirjasto)

15:30  Yhteenveto ja päätössanat (Kirjasto)

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä

Lisätietoja:

Kalariihi: Marja-Liisa Järvelä, Oulun ammattikorkeakoulu, puh. 040 674 8344, marja-liisa.jarvela@oamk.fi

Lähiruoka- ja hankintatreffit: Päivi Vitikka, Oulun ammattikorkeakoulu, puh. 040 651 7180, paivi.vitikka@oamk.fi

Ajankohtaista

26.11.2019

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen valintajaksot 2020

Lue lisää

26.9.2020

Yhdistyksistä hyvinvointia -hankkeen koulutukset

Lue lisää

30.9.2020

Hyvinvoiva hevosyrittäjä, 30.9. Rokua

Lue lisää

16.10.2020

Hae maaseudun tukihenkilön peruskoulutukseen!

Lue lisää