Aika: tiistai 5.11.2019 klo 8.45-15.30
Paikka: Oulun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan vierailukeskus, Pentti Kaiteran katu 1, Oulu

Ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 28.10 täältä.

Voisivatko hyönteiset tuoda uutta surinaa liiketoimintaasi? Hyönteisalalla tapahtuu. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan hyönteisalan ajankohtaisista asioista, tutustumaan hyönteistuotteisiin ja verkostoitumaan!

Päivän aluksi hyönteisalan asiantuntijat kertovat alan monista liiketoimintamahdollisuuksista: Miten kuluttajatutkimustietoa hyödynnetään hyönteisalalla? Millaista raaka-ainetta hyönteiset ovat ammattikeittiön näkökulmasta? Entä miten hyönteiset toimivat biomassojen käsittelijöinä?

Päivä jatkuu ajatuksia herättävillä yrityspuheenvuoroilla, joissa paneudutaan teknologian mahdollisuuksiin hyönteistuotannossa sekä kuullaan kokemuksia hyönteisraaka-aineen käytöstä ravintolakeittiössä. Lopuksi kokoonnutaan keskustelemaan Pohjois-Pohjanmaan hyönteisalasta yhteisessä tulevaisuustyöpajassa.

Tilaisuus on suunnattu hyönteisalalla toimiville ja alasta kiinnostuneille sekä hyönteisraaka-ainetta hyödyntäville ja siitä kiinnostuneille toimijoille.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille! Osallistujille tarjotaan aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounas. Tarjolla on myös hyönteistuotemaistiaisia.

Ohjelma

8.45-9.15 Ilmoittautuminen ja aamukahvit. Vapaata verkostoitumista ja tutustumista hyönteistuotteisiin.
9.15-9.25 Tervetuloa! Projektipäällikkö Marja-Liisa Järvelä, Oulun ammattikorkeakoulu
9.25-9.45 Hyönteisalan monet mahdollisuudet, erikoistutkija Susanne Heiska, Luonnonvarakeskus (Luke)
9.45-10.00 Kuluttajatutkimustiedon hyödyntäminen hyönteisalalla, video, Savonia-ammattikorkeakoulu
10.00-10.20 Hyönteisruoka ammattikeittiössä, lehtori Ilkka Latomäki, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
10.20-10.40 Hyönteiset biomassojen käsittelyssä, projektityöntekijä Sami Virtanen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
10.40-11.00 Hyönteistoimialan liiketoiminnan kehittäminen, lehtori Tiina Wickman-Viitala, Tampereen ammattikorkeakoulu
11.00-11.45 Lounas. Vapaata verkostoitumista ja tutustumista hyönteistuotteisiin.

Yrityspuheenvuorot:
11.45-12.00 Automaatio ja virtuaalitodellisuus tulevaisuuden ruokatuotannossa, toimitusjohtaja Matti Tikanmäki, Probot Oy
12.00-12.15 Teknologiasta kilpailukykyä hyönteistalouteen, yrittäjä Otto Palonen, EntoCube Oy
12.15-12.30 Liiketoimintaa mustasotilakärpäsen kasvatuksesta ja kasvatusteknologioista, toimitusjohtaja Ari Riihimaa, Entoprot Oy
12.30-12.45 Kokemuksia hyönteisten käytöstä ravintolakeittiössä, keittiömestari Jami Ropponen, Tuba Food & Lounge

12.45-15.15 Hyönteisalan tulevaisuuteen –työpaja kahvikupposten ääressä
15.15-15.30 Päätössanat. Kiitokset osallistujille! Erikoistutkija Susanne Heiska, Luonnonvarakeskus (Luke)

Ajankohtaista

26.11.2019

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen valintajaksot 2020

Lue lisää

16.10.2020

Hae maaseudun tukihenkilön peruskoulutukseen!

Lue lisää